vrijdag 1 juni 2012

Snuffelmiddag

Achter de schermen werd er al druk gewerkt aan alle voorbereidingen voor de snuffelmiddag en afgelopen woensdag was het dan weer zover, de 2e snuffelmiddag, inmiddels is alles achter de rug, is de voorraad opgeruimd en wordt er druk aan de site gewerkt, maar tussendoor wil ik toch eventjes een klein verslagje maken van de snuffelmiddag.

Dit keer zijn we vroeger begonnen met het inrichten van de ruimte, er was 2x zoveel plek voor het uitstallen van de spullen, dat dit toch iets meer tijd nodig had dan de 1e keer, daarom zijn donderdags de tafels en de kratten al klaar gezet en is er vrijdag en zaterdag druk ingepakt en geprijsd, want er zijn op het laatste moment nog veel leuke spulletjes binnen gekomen die toch allemaal mee zouden gaan. Op zondag hebben we alle spullen overgebracht naar Terneuzen en met z'n 5en zijn we druk bezig geweest om alles in te ruimen, een maandag toch nog even genoten van het mooie weer en tussendoor nog wat dingetjes klaar gelegd die ik niet mocht vergeten en een dinsdag de laatste dingetjes bij elkaar gezocht en gemaakt, zodat alles klaar zou staan om woensdagochtend mee te nemen.

En toen was de woensdag daar, Belinda kwam 's ochtends al vlug aangefietst om nog even te helpen met de laatste dingetjes en om alvast heerlijk te neuzen tussen de spulletjes, 's ochtend nog even de laatste dingen op hun plek gelegd en gehangen en de middag kon beginnen.

Als eerste was Henny er, die een demonstratie zou geven met een aantal Creatable mallen, met een schitterende kaart, ze had een aantal voorbeelden mee en zelfs de beschrijving voor de creatievelingen die hem thuis uit willen proberen.
Kort achter Henny kwamen ook Matty & Wyatt binnen om de workshop tafel in te richten.
En zo rond één uur zijn ook Tiny en Emmy binnen gekomen en heeft Tiny het andere deel van de demo-tafel gevuld, met Fancy Dies en Irisvouwen, voor het Irisvouwen is het Ursus papier gebruikt.
En niet veel later begonnen de eerste mensen binnen te druppen en was de middag begonnen.

De mensen konden aanschuiven bij de workshoptafel om een leuk tasje te maken, zij werden door Matty en later ook Judith begeleid bij het maken ervan, ook Wyatt was te vinden bij de workshoptafel om iedereen van een heerlijke glimlach te voorzien, wie wordt er nou niet vrolijk van dit heerlijke ventje.

Zelfs bij Henny en Tiny werd er aangeschoven om te proberen en werd er druk gekeken hoe de kaarten gemaakt werden en hoe de Vagabond werkt, Henny heeft de belangstellende de machine gedemonstreerd met de mallen die ze nodig had voor de kaart.

Naast de doe-tafels waren er natuurlijk ook de verkooptafels, dit keer verspreidt over de grote ruimte, waardoor er meer ruimte is om rustig te snuffelen en er minder last is van de rij om af te rekenen, doordat we dit keer met z'n 3en konden afrekenen was het wachten om af te rekenen minder lang en de mensen kwamen meer gespreid over de middag, de eerste keer kwamen de meeste mensen gelijk om 13.30, waardoor de drukte vanaf het begin was, dit keer was het meer verdeeld, waardoor er genoeg plek was om op het gemak even te snuffelen en te kijken.
Ook deze dag hebben een aantal namen weer een gezicht gekregen en hebben we een hoop positieve reactie's gehad en geregeld hebben we gehoord "tot de volgende keer".
Als extra'tje was er dit keer een Verloting onder alle klanten, alle klanten kregen een verlotingsbriefje mee en konden deze in de daarvoor bestemde doos doen, deze briefjes zijn vanmiddag goed door elkaar geschud om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven en Rudy heeft hieruit een willekeurig briefje gehaald, de winnaar van de kadobon is Carolien de Koning.

Ook dit keer was het weer een succes, zo'n succes dat er al wordt gekeken naar een datum voor de volgende keer, dit zal pas na de vakantieperiode zijn, zo denkende aan eind September, er liggen al weer een paar idee'tjes, maar hierover komt later meer, wanneer alles voor de volgende middag bekend is.

Als laatste wil ik toch nog eventjes de lieverds in het zonnetje zetten die mij hebben geholpen om er weer een succes van te maken.
Belinda, voor alle hulp tijdens het uitstallen van de spullen, zowel zondag als woensdagochtend was zij van de partij, maar natuurlijk ook voor haar hulp tijdens de middag zelf achter de verkooptafel en voor het helpen inpakken en opruimen na het einde van de snuffelmiddag.
Miranda, voor de hulp op zondag tijdens het uitstallen van de spullen.
Henny, voor de demonstratie van de schitterende kaart en voor het uitleggen van het gebruik van de Vagabond.
Matty & Judith die ook dit keer weer de workshop hebben bedacht, voorbeelden hebben gemaakt en de workshop hebben gegeven.
Ria (m'n moeder) voor de hulp bij alle voorbereidingen om de ruimte ingericht te krijgen, voor de hulp op zondag tijdens het uitstallen van de spullen en voor alle hulp als duizendpoot op de snuffelmiddag en voor het helpen met inpakken en opruimen na de snuffelmiddag.
Emmy, die op de snuffelmiddag toch ook al duizendpoot heeft geholpen, want die heeft echt van alles gedaan, van het helpen van klanten tot het afwassen van de koffiekopjes en voor het helpen bij het inpakken en opruimen na de snuffelmiddag.
Tiny, voor de demonstratie van het Irisvouwen met het nieuwe papier en voor de Fancy Dies en ook voor het helpen bij het inpakken en opruimen na de snuffelmiddag.
Jan, voor het helpen inladen en opruimen na de snuffelmiddag en voor de hulp om alle spullen weer terug naar Sluiskil te brengen.
En als laatste Rudy, die heeft geholpen met het sjouwen van de spullen en alle spullen over te brengen naar Terneuzen en het uitstallen van de spullen.

Zonder deze toppers had ik de dag nooit zo kunnen organiseren, daarom allemaal ontzettend bedankt.

En natuurlijk iedereen die is wezen snuffelen of freubelen, want ook zonder jullie had de middag niet zo gezellig geweest als dat hij was.

Liefs Bianca

Ps. sta je herkenbaar op de foto en heb je dit liever niet, mail me dan eventjes.

De ruimte zoals hij was ingericht:


De foto's die zijn genomen aan het begin van de snuffelmiddag:

En tijdens het opruimen, zelfs toen was het nog gezellig.
En dan nog een aantal extra'tjes.
De foto's van de verlotingsbriefjes en de winnaar


De voorbeeld tasjes van de workshop:
De demonstratie kaarten van Henny:Daarnaast had Henny nog een leuk voorbeeld mee genomen, die ik jullie ook niet wil onthouden: 


3 opmerkingen:

 1. Zo te zien was het een hele gezellige dag. Leuk dat je verslag gedaan hebt!

  Liefs,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een heel geslaagde middag, ik heb er ook van genoten om even te kletsten, rond te lopen, en vele hobbyvrienden te zien
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was een dag met een goud randje.
  Wat gezellig was het, en dan nog mooi weer erbij.
  Bianca..... voor herhaling vatbaar.
  Gr Tiny

  BeantwoordenVerwijderen