vrijdag 2 maart 2012

Verslag van de snuffelmiddag

In januari maakte ik bekend dat er een snuffelmiddag zou komen.
De afgelopen tijd is er een hoop gebeurt achter de schermen, Matty is druk bezig geweest met de voorbereidingen en voorbeelden voor de workshop, ik ben bezig geweest met het uitzoeken van de artikelen die mee zouden gaan naar de snuffelmiddag (lang niet alles is mee genomen) en het prijzen van de artikelen.
Vorige week donderdag zijn Ria (van praktijk de Witte Vlinder) en ik begonnen om de tafels te verzamelen en een maandag zijn alle tafels al op z'n plek gezet en voor een groot gedeelte al ingericht.
Een woensdagochtend zijn de laatste artikelen op z'n plek gezet en is de bijenwastafel en de kinderknutseltafel ingericht.
De eerste die 's middag aan kwam was Matty, die zou rond 13.00 komen zodat ze nog wat tijd had om de workshoptafel naar haar eigen idee in te richten voor de midddag zou beginnen.

Een paar minuten nadat Matty binnen was begon de middag eigenlijk al, de eerste mensen begonnen binnen te druppen en zo begon de middag langzaam op gang te komen, nog even bijpraten hier en daar en voor we er allemaal erg in hadden was het ineens druk.

De workshoptafel van Matty & Judith werd druk bezocht, een hoop creatievelingen wisten bij de workshop aan te schuiven om allemaal een mooi doosje te maken, zelfs Caroline heb ik nog bij de tafel zien lopen, die kon Matty & Judith ondersteunen als het te druk werd.
Hoeveel creatievelingen een doosje hebben gemaakt weet ik niet precies, maar het was in elk geval gezellig drukte aan de tafel.
Het idee van het doosje voor de workshop komt van Matty en was een geweldig succes, de reactie's die binnen zijn gekomen over de workshop zijn allemaal positief, ze zijn tevreden met het doosje wat ze gemaakt hebben en het was allemaal perfect voorbereid.

Ook de bijenwastafel van Ria is druk bezocht, van het begin tot het eind van de middag waren de 3 tot 4 ijzers ingebruik en er zijn hele mooie werkjes gemaakt, voor de creatievelingen die het encaustic nog nooit hadden geprobeerd waren de reactie's verschillend, de ene vond het geweldig om te doen terwijl de andere snel stopten omdat het niet hun ding was, ondanks dat alles was het ook aan deze tafel een gezellige drukte.
Ieder werkje wat aan de tafel gemaakt werd was weer anders, iedereen strijkt op zijn eigen manier wat ieder werkje uniek maak.
En in sommige tekeningen vielen er mooie figuren te zien.

Bij de workshop en de bijenwastafel waren ook kinderen welkom, deze hebben hier ook heerlijk kunnen mee doen, ook was er voor de kinderen de mogelijkheid om aan de kinderknutseltafel lekker te zitten freubelen, Tiny & Jenneke hebben de meiden aan deze tafel een klein beetje op weg geholpen.

Naast alle knutseltafels was er natuurlijk ook nog de verkooptafels, waar heerlijk tussen de spulletjes gesnuffeld kon worden, niet alles van de voorraad is mee gegaan en te zien geweest op de verkoopafels, ik heb echt moeten selecteren wat er wel en niet op de verkooptafels zou staan, ondanks het selecteren was er toch een zo breed mogelijke aanbod te vinden, van boekjes tot stempels, van mallen tot kralen, zelfs de koopjeshoek was ingericht met de koopjes die ook op de site te vinden zijn.
Aan de verkooptafel is vaak gezegd dat het zo heerlijk was om eens tussen de spulletjes te kunnen snuffelen, om ze gewoon even in het echt te zien in plaats van op een foto op het internet en om ze gewoon even te kunnen vastpakken om te kijken.
Behalve dat het zovaak gezegd is was het ook te merken aan de drukte voor de verkooptafel, die was zo druk dat het voor mij alleen niet te doen was en Manon ook achter de verkooptafel is gesprongen om te helpen.

Het was een drukke middag, die een heel klein beetje is uitgelopen tot ongeveer 17.00, maar ja als het gezellig is vergeten we al gauw de tijd en gezellig was het zeker.
En dat het druk was dat hebben we tijdens de dag zelf gemerkt, maar om een idee te geven aan de gene die er niet bij waren er zijn in totaal meer dan 50 mensen geweest, een aantal namen hebben nu ook een gezicht gekregen, want dat is ook het voordeel van zo'n middag, elkaar ook eens zien en eens met elkaar te praten.
En de reactie's op de middag zelf waren al positief, maar ook de afgelopen dagen zijn er nog leuke reactie's binnen gekomen over de workshop, over het strijken, over het snuffel tussen de spulletjes, maar ook over de gezellige dag, voor alle lieve reactie's wil ik iedereen bedanken.

Omdat het de 1e keer was dat de middag is georganiseerd en het voor vele een geslaagde middag was hebben we op de middag zelf, maar ook in de afgelopen paar dagen heel vaak dezelfde vraag gehoord, waarop niet echt een antwoord is gegeven.
Deze vraag is: Wordt het vaker georganiseerd?
Het antwoord op de vraag is: Jazeker.
Het zal niet iedere maand zijn , maar zeker een keer of 4 per jaar, in de voorbereidingen zit aardig wat tijd en als de middag is afgelopen is er ook nog wat tijd nodig om alles terug op orde te krijgen in de ruimte die wordt gebruikt, om de voorraad terug uit te sorteren en om de site bij te werken, daarom wordt het voorlopig een paar keer per jaar.
Wel kan ik al verklappen dat we richting eind Mei zitten voor de volgende keer, de exacte datum wordt nog bepaald en Matty is al aan het nadenken over een workshop, want ook de volgende keer zal er naast de verkoop ook weer een gezellige workshop zijn, maar zodra alles hierover bekend is horen jullie dit zo snel mogelijk zowel via de site en de mailing als via het blg.

Nog even een klein stukje, want de dag is een succes geworden door alle lieverds die wilden helpen, want alleen had ik dit natuurlijk niet gered, daarom wil ik nog eventjes alle lieverds bedanken die die middag hebben geholpen maar ook zeker de lieverds die ook bij de voorbereidingen hebben geholpen, want er zijn heel wat lieverds die mee geholpen hebben:
Matty voor het bedenken van de workshop en het maken van de voorbeelden en natuurlijk de hele middag de workshop heeft gegeven.
Judith die samen met Matty de hele middag in de weer is geweest met het geven van de workshop.
Caroline, want zelfs haar heb ik bij de workshoptafel gezien.
M'n moeder Ria die de hele middag in de weer is geweest met de bijenwastafel, maar die ook in de week voorafgaande aan de middag al druk bezig is geweest om samen met mij de tafels te verzamelen en de ruimte en de tafels in te richten en die zelfs een woensdag tussen de middag nog voor verse frietjes heeft gezorgd.
Tiny en Jenneke en Yvonne die hebben de kindertafel in de gaten hebben gehouden en die bereid waren om te helpen waar het nodig mocht zijn.
Manon die achter de verkooptafel heeft bijgesprongen om te helpen.
Tamara die 's ochtends samen met Manon nog heeft geholpen om de spullen voor de bijenwastafel op tijd klaar te hebben.
Miranda, die gelukkig tussendoor foto's heeft gemaakt.
Wilbert die aan het begin van de middag als "parkingwacht" heeft geholpen om buiten alles in goed te laten verlopen.
Jan, die aan het eind van de dag alle voorraad weer terug naar Sluiskil heeft gebracht.
En Rudy, die al een paar dagen dozen met voorraad aan het sjouwen is geweest, eerst alles naar beneden en een woensdag alles weer naar boven en heeft geholpen om de voorraad weer terug op te ruimen.
Zonder al deze lieverds had ik de dag nooit zo kunnen organiseren als het nu geweest is, dus daarom bedankt, jullie zijn allemaal toppers!!

En aan iedereen die op de middag is wezen snuffelen of freubelen, leuk om jullie op de middag gezien te hebben want mede dankzij jullie is het een gezellige middag geweest.

Liefs Bianca

P.S. hieronder volgen nog een aantal foto's van de middag, mocht je op de foto staan maar je bent liever niet herkenbaar, mail me dan even, dan haal ik hem weg.2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er gezellig uit zeg. Hahaha ik zie mijn eigen moeder er ook tussen met tante. Ik had ze ingelicht over deze middag. Uit de reacties te merken was het zeer geslaagd hoor!!!

  Groetjes,
  Nanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel gezellig uit
  En wat leuk te lezen dat het een geslaagde middag was
  Op naar de volgende keer dus !


  gr Eveliene

  BeantwoordenVerwijderen